בירות וקוקטיילים ללא אלכוהול

בירות ללא אלכוהול הן אותה הגברת בשינוי אדרת: טעמן הוא כשל בירה אך בשל היותן נטולות אלכוהול הן חפות מהשפעותיו. בימי הביניים שימשו בירות ללא אלכוהול כחלופה פחות מסוכנת לשתייה ממים מזוהמים. את הבירות עם האלכוהול שמרו בימי הביניים לאירועים מיוחדים וחגיגות. בימינו, הבירות ללא אלכוהול כבר לא צריכות להחליף את המים אך הן בהחלט יכולות להעביר את חוויית הטעם כשהיא נטולת האפקטים הנלווים.

בתוליות ללא מעצורים: קוקטיילים בלי אלכוהול

גם קוקטיילים ללא אלכוהול יבטיחו לכם את ההנאה ממשקה לא שגרתי, ללא תופעות הלוואי של אלכוהול. לקוקטיילים לא אלכוהוליים, המבוססים על טעמי ושמות קוקטיילים רגילים ומוכרים, מתווספת בדרך כלל בברים הסיומת הקידומת "וירג'ין" (Virgin) כדי להבהיר ולהדגיש שהם ללא אלכוהול. למשל וירג'ין מרי, וירג'ין מרגריטה ועוד.

הנה שני מתכונים לקוקטיילים מענגים ונטולי אלכוהול שתוכלו לייצר בעצמכם:

וירג'ין מרי
מיץ עגבניות
קורט מלח
קורט פלפל
כמה טיפות טבסקו
קורט חזרת טחונה
מיץ מחצי לימון
גבעול סלרי
הכניסו הכל לכוס או לשייקר, ערבבו היטב, קשטו בגבעול סלרי, הזמינו חברים, שתו לחיים!

וירג'ין מוחיטו
2 כפיות סוכר או סירופ סוכר
2 לימונים סחוטים
לימון חתוך לחתיכות קטנטנות
רבע כוס סודה
כמה עלי נענע
הכניסו הכל לכוס או לשייקר, ערבבו היטב, הזמינו חברים, שתו לחיים!